THERASILK Ürünleri'nde, yabani ipek böceklerinden çok az sayıda elde edilen, %100 doğal, %100 saf, cilde hiç bir zararı olmayan, nemlendirici, besleyici, UV ışınlarından koruma özelliği sağlayan "SARI KOZA" kullanılmaktadır. Endüstriyel üretim olmayıp tamamen doğal yollardan elde edilen bu "SARI KOZA", diğer koza yetiştiriciliğinde olduğu gibi kimyasallara maruz kalmadığı için kozmetik kullanımı daha güvenlidir.


İPEK PROTEİNİ

İpekböceği, kelebeğin gelişmesinde bir önceki aşamadır. İpekböceği, ağzındaki bezelerden salgıladığı bir maddeyle kendine koza örer. Bu salgı, yumuşak ve parlak bir lif olup, iplik kısmını oluşturan "fibroin" ve kozayı bir arada tutarak sağlamlık kazandıran "sericin" denilen iki kısımdan oluşur.

İPEK PROTEİNİ

İpek proteinlerinin başlıca kullanım alanları: Tekstil, Tıbbi Malzemeler, Kozmetik ve Gıda

Sericin'in başlıca faydaları;
-Antioksidan,
-Nemlendirici,
-Besleyici öğeler,
-Pıhtılaştırıcı,
-UV ışınlarından koruyucu

Fibroin'in başlıca faydaları;
-Su emici,
-Boya çekici,
-Isıya dayanıklı,
-Yalıtım özelliği

İpek proteini, ipek kozalarından elde edilen değerli aminoasitleri içerir. Bu aminoasitlerden en önemlisi, ipek kozasının dışını sarmalayan "SERICIN" isimli mumsu tabaka'dır. Keratin yapıya eğilimi olan bu "SERICIN", dış ortama karşı ipek kozasının korunmasını sağlar ve ipek kozasının nem dengesini korur.

Sericin, yüksek hidroksi amino asit içeriği (yaklaşık %46) ile derinin nemlilik oranını düzenleyen su bağlayıcı kapasiteye sahiptir. Ayrıca özgün aminoasit dizisi ile ciltte sıkılaştırıcı, kırışık önleyici etkiler gösterir. Sericin'in karakteristik bir diğer özelliği ise ışığı dağıtıcı etkisidir. Bu şekilde güneşin zararlı etkilerini bertaraf ederek cilde ışıltılı bir görünüm kazandırır.


ALTIN KOZANIN MUCİZEVİ PROTEİNİ: SERICIN

Sericin; ipek kozasından elde edilen, yüksek molekül ağırlıklı ve suda çözünen bir glikoproteindir. Keratine karşı güçlü eğilime sahiptir. Deri ve saç keratinine çok etkin bir şekilde bağlanarak çok işlevli bir film tabakası oluşturur.

Sericin, yüksek hidroksi amino asit içeriği (yaklaşık %46) ile derinin nemlilik oranını düzenleyen su bağlayıcı kapasiteye sahiptir. Ayrıca özgün aminoasit dizisi ile ciltte sıkılaştırıcı, kırışık önleyici etkiler gösterir. Sericinin karakteristik bir diğer özelliği ise ışığı dağıtıcı etkisidir. Bu şekilde güneşin zararlı etkilerini bertaraf ederek cilde ışıltılı bir görünüm kazandırır.

Sericin, yüksek molekül ağırlığı sayesinde deri ve saç üzerinde homojen bir film tabakası oluşturur. Bu dayanıklı yarı kapatıcı film, yıkandıktan sonra bile kaybolmaz ve deriyi zararlı çevresel etkilerden korur. Sericin film tabakası deride yumuşak, ipeksi bir his bırakır.

Yapılan bir çalışmada serisi'nin, gönüllü deneklerin ön kol iç yüzeyine geçici ısı aktarımı (TTT) ölçümü yoluyla nemlendirici etkisi değerlendirilmiştir. Bu deney, derinin üst katmanı (epiderm) içinde su alımının derecesini ölçmeye olanak tanımaktadır. Tek uygulamanın ardından 1 saat sonra nemlendirme oranı % 7 artmış iki saat sonra % 6, üç saat sonrasında ise % 5 artış gözlenmiştir.

ALTIN KOZANIN MUCİZEVİ PROTEİNİ: Sericin

Diğer bir çalışmada Sericinin anti-iritan etkisi araştırılmış, bu çalışma için gönüllü deneklerde ön kol iç yüzeyine SLS (sodium lauryl sulphate*) ile muamele edildikten sonra % 5 oranında Sericin jel uygulaması yapılmıştır. Lazer doppler tekniği ile yapılan değerlendirmede Sericinin çok iyi anti iritan etkiye sahip olduğu gösterilmiştir. Uygulamadan 4 saat sonra Sericin uygulanan alanlarda deri iritasyon etkisi basal düzeye yaklaşmış, deri iritasyon etkisi plasebo ya göre % 82 oranında daha düşük bulunmuştur.

Deri üst katmanı olan epidermden su kaybı ölçümleri (TEWL), SERICIN’in önemli bir engelleyici etki göstererek deriyi susuz kalmaktan koruduğunu açıklığa kavuşturmuştur. SERICIN’in deri ve saç keratinine hızla bağlanarak koruyucu bir film tabaka oluşturması flöresan belirteçlerle işaretleme yoluyla etkileyici biçimde gösterilmiştir. İnsanlarda yapılan başka bir çalışma ise SERICIN ile oluşan film tabakanın kırışıklık önleyici etkiye sahip olduğunu göstermiştir. SERICIN, kaba kırışıklıkların derinliğini dikkat çekici biçimde azaltırken aynı anda deri mikroröliyefinin görünümü de iyileştirmiştir.

Az sayıda kozmetik bileşen, film tabaka oluşturma ve nemlendirici özellikleri kendi bünyesinde toplamaktadır. Bu özellikleri SERICIN’i çok değerli bir deri nemlendirici haline getirmektedir. SERICIN ayrıca çok iyi bir anti­iritan ve kırışıklık önleyici potansiyele de sahiptir. O halde SERICIN, kuru, hassas ve strese maruz kalan derilerin kozmetik deri bakım ürünleriyle, güneşlenme sırasında ve sonrasında deriyi koruyucu ürünlerin ideal çok işlevli bir etken maddesidir.

* Sodyum laureth sülfat (Sodyum lauril sulfat SLS), lauryl sülfatın sodyum tuzudur. Hindistan cevizi kaynaklı bir kimyasaldır. Bu ucuz bileşenin kulanılmasının asıl amacı; çok miktarda köpük yaratmasıdır. Sodyum laureth sülfat (SLS), genelde sanayilerde boru hattını temizlemek için tercih edilirken, sıvı bulaşık deterjanı ve yüzey temizleyicilerin de deterjan aktif maddesidir. Orta derecede tehlikeli olarak sınıflandırılan ve tahriş edici bir madde olan Sodium Lauryl Sulfate, tüm Şampuanlarda, diş macunlarında, duş jelinde, sıvı sabunlarda, traş köpüklerinde, çamaşır ve bulaşık deterjanlarında ve makyaj malzemelerinde kullanılmaktadır.