Therasilk-Altın Koza
Therasilk-Altın Koza

Therasilk-Altın Koza

İpek Cilt Temizleyici
5.00 out of 5

Sarı ipek kozası olarak bilinen kozalar içerisinde en yüksek Sericin değerine sahiptir.

PAYLAŞ


THERASILK Ürünleri'nde, yabani ipek böceklerinden çok az sayıda elde edilen, %100 doğal, %100 saf, cilde hiç bir zararı olmayan, nemlendirici, besleyici, UV ışınlarından koruma özelliği sağlayan "SARI KOZA" kullanılmaktadır. Endüstriyel üretim olmayıp tamamen doğal yollardan elde edilen bu "SARI KOZA", diğer koza yetiştiriciliğinde olduğu gibi kimyasallara maruz kalmadığı için kozmetik kullanımı daha güvenlidir.

Therasilk Altın Koza, yüz temizliğinde çeşitli peeling ürünleri gözenekleri tıkayan yağ ve kirleri uzaklaştırmak için kullanılır. Küçük partiküller olarak cilde uygulanan ürünler kullanım sırasında cilde hasarda verebilmektedir. Therasilk Altın Koza, ipek hassasiyetinde cilt üst yüzeyini çizmeden emici yapısıyla yağ ve kiri gözeneklerden çekerek temizlik sağlar. Mikro dokusu ve uygulama tekniğiyle masaj etkisi yaparak kan dolaşımını hızlandırır. Gözeneklerden kaldırdığı artıkların yerine kozanın yapısındaki sericin proteini nüfuz ederek cildin esnekliğini sağlar.

İpekböceği, kelebeğin gelişmesinde bir önceki aşamadır. İpekböceği, ağzındaki bezelerden salgıladığı bir maddeyle kendine koza örer. Bu salgı, yumuşak ve parlak bir lif olup, iplik kısmını oluşturan "fibroin" ve kozayı bir arada tutarak sağlamlık kazandıran "sericin" denilen iki kısımdan oluşur.

İpek proteinlerinin başlıca kullanım alanları: Tekstil, Tıbbi Malzemeler, Kozmetik ve Gıda

Sericin'in başlıca faydaları;
-Antioksidan,
-Nemlendirici,
-Besleyici öğeler,
-Pıhtılaştırıcı,
-UV ışınlarından koruyucu

Fibroin'in başlıca faydaları;
-Su emici,
-Boya çekici,
-Isıya dayanıklı,
-Yalıtım özelliği

İpek proteini, ipek kozalarından elde edilen değerli aminoasitleri içerir. Bu aminoasitlerden en önemlisi, ipek kozasının dışını sarmalayan "SERICIN" isimli mumsu tabaka'dır. Keratin yapıya eğilimi olan bu "SERICIN", dış ortama karşı ipek kozasının korunmasını sağlar ve ipek kozasının nem dengesini korur.

Sericin, yüksek hidroksi amino asit içeriği (yaklaşık %46) ile derinin nemlilik oranını düzenleyen su bağlayıcı kapasiteye sahiptir. Ayrıca özgün aminoasit dizisi ile ciltte sıkılaştırıcı, kırışık önleyici etkiler gösterir. Sericin'in karakteristik bir diğer özelliği ise ışığı dağıtıcı etkisidir. Bu şekilde güneşin zararlı etkilerini bertaraf ederek cilde ışıltılı bir görünüm kazandırır.

SERICIN, yüksek molekül ağırlıklı, suda çözünen ipekten izole edilmiş bir glikoproteindir. Sericin deri ve saç keratinine çok etkin biçimde bağlanarak çok işlevli koruyucu bir film tabakası oluşturur. Sericin’in ışığı dağıtıcı etkisi cildin uv ışınlarından korunmasını ve cildin ışıltılı bir görünümüne kavuşmasına neden olmaktadır.

Therasilk altın koza yabani ipek böceklerinden çok az sayıda elde edilen değerli bir kozadır. Sericin miktarı daha fazla olan bu kozayla yapılan cilt temizliğinde ölü hücreler cildi çizmeden uzaklaştırılırken içeriğindeki proteinler deriye nüfuz eder. Beyaz kozadan daha yüksek miktarda Sericin içerir.

Granüllü peelingler ciltte sürtünmeyle gelişen mikro çizikler oluşturur. Kimyasal peelingler de cildi tahriş eder. Bu zararlı sonuçlara bağlı cilt enfeksiyon kapma riskiyle karşı karşıyadır. Yıpratıcı etkiler cildin yaşlanma sürecini hızlandırır ve lekelenmesine neden olur. Cildin doğal bariyerinin bozulması UV ışınlarından daha fazla etkilenmesine neden olur. Therasilk altın koza filamentleri cilde zarar vermez. Yumuşak hareketlerle cilde uygulandığında ölü hücreleri nazikçe ortamdan uzaklaştırır. Yapısındaki Sericin cilde geçerek bariyer oluşturur.

Tamamen doğal yapısından dolayı alerjik etkisi yoktur. Ciltte gözle görülür değişimler nelerdir? Düzenli kullanımda, ciltte doğal nem dengesi sağlanır, çizgiler yumuşar. Ciltte oluşan pigmentasyon bozukluğunu düzeltir, yumuşak ve parlak görünüme kavuşur. Ciltteki kızarıklık ve kaşıntıyı yatıştırır.

İlk kullanıldığı andan itibaren etkisini gözlemleyebilirsiniz. 21 günlük düzenli kullanımdan sonra kalıcı etkisiyle daha genç, sıkı ve parlak bir cilde kavuşursunuz.

37-40º C’ de birkaç dakika bekletilen altın koza işaret parmaklarına geçirilerek yumuşak ve dairesel hareketlerle cilde uygulanır. Uygulamadan sonra durulamaya gerek yoktur. Kullanılan koza açıkta bırakılarak kurutulduğu takdirde 2-3 kez kullanılır.